Changsha SAIYISI Technology Co. Ltd

Sve kategorije

Početna> Case&News

12 vodećih svjetskih vodećih kompanija koje se bave platformom za rad iz zraka 2023 – finansije, poslovne strategije, glavne vijesti

Vrijeme: 2023-06-16 Hits: 61

1123_ 副本

Globalni pregled industrije zračnih radnih platformi 2023:

Radne radne platforme (AWP), odnosno kamioni sa kašikom, predstavljaju mehaničku antenu uređaji koji se koriste za obavljanje vazdušnih poslova održavanja i izgradnje na povišene platforme ili visine. Opremljen je makazama, vertikalnim i zglobne dizalice, konektori za komprimirani zrak, električni alati i specijal oprema, uključujući prozorske staklene okvire i jedinice ispod mosta, za podizanje operateri. AWP pruža poboljšanu sigurnost, mobilnost i fleksibilnost operatera za postizanje uskih i izazovnih građevinskih područja. Shodno tome, oni se široko koriste za transport i logistiku, maloprodaju, skladište i aplikacije za skladištenje.

Koliko je veliko tržište zračnih radnih platformi:

· Vrijednost tržišne veličine u 2022. godini:8.8 milijardi USD

· Prognoza prihoda industrije u 2028:13.5 milijardi USD

· Stopa rasta:CAGR od 7.18%

· Osnovna godina procjene:2022

· Istorijski podaci:2017-2022

· Buduci period prognoze:2023-2028

Pokretački faktori industrije globalne radne platforme i buduća potražnja analiza:

Razvoj pametnih gradova i široko usvajanje uređaja za obavljanje poslova održavanja postojeće infrastrukture su među ključni faktori koji stimulišu tržište radnih platformi. Nadalje, uspon fokus brojnih građevinskih organizacija na unapređenje radnika i operatera Sigurnost prilikom obavljanja radnji nadzora je još jedan značajan faktor koji izaziva rast. Osim toga, sve veća dostupnost iznajmljivanja usluge privremenog iznajmljivanja radnih platformi također pokreću rast tržišta. Štaviše, nekoliko tehnoloških napretka, kao što je integracija senzora nagiba i automatskih instrumenata za samokontrolu u novel AWP, pozitivno utiču na globalno tržište.

Osim toga, sve veće usvajanje ovih naprednih sistema, kako oni pružaju upozorenja i upozorenja operateru u realnom vremenu, te poboljšavaju rad sigurnost opreme, dodatno podstiče rast tržišta. Osim toga, the vrhunske kompanije, uključujući Aichi Corporation (Toyota Industries Corporation), Dinolift OY, Haulotte Group (Solem SA), Hunan Sinoboom Intelligent Equipment Co. Ltd., Tadano doo, itd., ulaze u strateška partnerstva radi proširenja njihovu bazu potrošača, koja takođe pokreće globalno tržište. Pored toga ovo, izgradnja visokih zgrada i raznih infrastrukturnih objekata Očekuje se da će razvoj događaja, posebno u ekonomijama u razvoju, potaknuti tržište radnih platformi za rad u predviđenom periodu.

Prema IMARC Grupi, 12 najboljih kompanija za zračne radne platforme u svijetu 2023:

· Aichi Corporation (Toyota Industries Corporation)

· Dinolift OY

· Haulotte Group (Solem SA)

· Hunan Sinoboom Intelligent Equipment Co. Ltd

· JLG Industries, Inc. (Oshkosh Corporation)

· LGMG North America Inc.

· Linamar Corporation

· Grupa Manitou

· MEC zračne radne platforme

· Tadano doo

· Terex Corporation

· Zhejiang Dingli Machinery Co Ltd.

Izvod iz IMARC grupe


Vruće kategorije